Najstrašnija mjesta na svijetu

Autor članka:
Podijeli:

Postoje mjesta koja tjeraju strah u kosti. Uglavnom su to napuštena i ostavljena mjesta o kojima kruže zastrašujuće priče i legende. Na svijetu ih je na stotine, evo nekoliko primjera najstrašnijih mjesta na svijetu:

Prypiat

Ovaj Ukrajinski grad osnovan 1970. za radnike nuklearne elektrane, a napušten 1986. nakon černobilske katastrofe. Nekad je ovdje živjelo oko 50.000 ljudi, a danas je potpuno prazan, jeziv, tih i još uvijek malo radioaktivan. Jedan od poznatijih detalja iz napuštenog grada je kotač u zabavnom parku čija se sjedala ljuljaju na vjetru i stvaraju još strašniju atmosferu.

Najstrašnija mjesta na svijetu

Otok lutaka

Radi se o otočiću usred močvarnog područja Mexico Cityja na kojem je 50 godina živio čovjek koji je skupljao lutke i vješao ih gdje god je mogao. Don Julian Santana Barrera bio je zadužen da se brine o otoku, a i imao je u najmanju ruku bizaran hobi.

Priča se da je upravo on pronašao malu djevojčicu koja se ovdje utopila pod misterioznim okolnostima. Ubrzo nakon toga Julian je pronašao lutku koja je plutala i zaključio da je pripadala utopljenoj djevojčici. Stavio ju je na granu stabla, i od tada nastavio skupljati lutke i vješati ih sugdje po otoku.

Najstrašnija mjesta na svijetu
Kuća Winchester

Ova kuća u San Joseu u Kaliforniji ima 160 soba, a vlasnica koja ju je dala sagraditi bila je udovica izumitelja jedne od najpoznatijih pušaka u SAD-u Sarah Winchester.

Prema pričama udovici je mistik rekao kako joj je dom pun duhova ljudi koje je ubila puška koju je izmislio njen suprug, te da je jedini način da im udovolji neprekidna gradnja. Da bi zbunila duhove, udovica Sarah pretvorila je kuću u labirint. Ugrađivala je u zidove lažna vrata, radila stube koje ne vode nikamo i gradila tajne pregrade. Gradnja je trajala 38 godina. Radovi na  kući stali su tek kad je Sarah umrla.

 

Otok Gunkanjima

Napušteni tok Gunkanjima ili Otok bojni brod dobio je ime zbog svog izgleda. Nekad je bio naseljen rudarima zaposlenim u obližinjim rudnicima, služio je i kao logor za korejske zarobljenike. Nakon toga potpuno je napušten.

Danas je dio Nagasakijala. Popularnost mu je porasla zbog dokumentarnog filma o stanju zgrada u kojima nitko nije živio 35 godina i pojavljivanja u filmu o Jamesu Bondu Skyfall.

Najstrašnija mjesta na svijetu

Katakombe u Parizu

Nisu Pariz samo Eiffelov toranj, šarmantne uli i zaljubljece i parovi koji šeću uz Seinu. U gradu se nalazi i nevjerojatna mreža tunela.Katakombe ispunjene milijunima ljudskih kostiju. Kada je Pariz imaoproblem pretrpanosti groblja, uprava grada odlučila je kosti premjestiti  u katakombe. Procjenjuje se da ovjde leže kosti preko milijun ljudi.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Postoji vodič po neobičnim mjestima koja nisu za svakoga

Pet sjajnih destinacija za city break

Koja je najseksi profesija ženama našeg vremena?

Nove objave